Paardencoaching of equicoaching
Dankzij contact met paarden tot inzichten komen

Als coach en paardenliefhebber geloof ik er sterk in dat contact met paarden heel wat inzichten kan brengen. Zelf heb ik dat al vaak ondervonden, zowel bij mezelf als bij anderen.

Goed om te weten: tijdens een paardencoaching vraag ik je niet om op het paard te zitten, wel om er contact mee te maken. Je zult versteld staan van het effect.

je laten leiden door lichaamstaal in paardencoaching

Een paard kan jou ‘lezen’. Het spiegelt je gedrag en doet je zo stilstaan bij jezelf. Een paard voelt het meteen als je iets anders vertelt dan wat je uitstraalt of voelt. Het zal reageren op die disbalans. Je wordt daarop attent gemaakt en je wordt je op die manier bewust van iets wat je nog niet besefte over jezelf.

Via die inzichten en simpele oefeningen onder mijn begeleiding communiceer je tijdens de paardencoaching met het paard. En het paard zal je vervolgens helpen om antwoorden in jezelf te vinden.

Paardencoaching: zelfzorg met de hulp van het paard

Als je een zorgende rol of functie hebt, is het belangrijk dat je aan zelfzorg doet. Ik kan jou daarbij helpen, maar het paard kan jou daar misschien nog wel meer mee helpen. Omdat het instinctiever is en je zo sneller tot de essentie brengt.

Paarden zijn bijzonder sensitief. Zij reageren op je ademhaling, je hartslag, je spierspanning. Door samen met het paard op pad te gaan, ontdek je waaraan jij op dat moment wilt werken. Helemaal in je eigen tempo.

paardencoach als tolk tussen jou en het paard

Mijn rol als paardencoach of equicoach bestaat erin om de vertaalslag te maken. Ik begeleid jou en het paard en vertel je hoe het paard reageert en waarom. Dat leidt tot reflectie bij jezelf en brengt inzichten.

Het paard weerspiegelt waar bij jou het verschil zit tussen wat je denkt en voelt. Je wordt aangespoord om na te denken en nieuwe pistes te bewandelen. We testen al die mogelijkheden samen met het paard uit.

Personal Coaching

Passion and Soul Coaching Individuele coaching

Wandelcoaching

Wandelcoaching