Teambuilding met paarden

Paarden hebben bijzondere eigenschappen. In de natuur zijn ze vluchtdieren die in kudde leven. Dat maakt hen enerzijds heel alert, anderzijds zijn ze afhankelijk van hun kuddegenoten. Het meest ervaren paard neemt het voortouw en wijst de anderen de weg.

Deel van de kudde

Het meest bijzondere is dat paarden hetzelfde reageren op mensen als op andere dieren. Ze zien jou en mij als een deel van de kudde. Paarden zijn sociaalvoelende dieren die zelfs subtiele signalen van onze lichaamstaal waarnemen. Dus ook de spirit van jullie team als geheel en de wisselwerking tussen de mensen onderling. Daardoor kunnen ze jullie veel leren over de teamgeest.

Voordelen voor de teamspirit

  • een sterkere samenhorigheid en betere sfeer in de groep
  • elkaar en elkaars talenten beter leren kennen
  • spanningen binnen de groep op het spoor komen en ontdekken wat hier mogelijke oplossingen voor zijn
  • elkaars rol leren waarderen
  • elkaar leren versterken

Teambuilding: Meerwaarde voor jullie job

Jij en je collega’s hebben een zorgende functie en krijgen heel wat te verduren, zowel fysiek als mentaal. Een optimaal functionerend team kan de druk van je schouders halen en een enorme meerwaarde betekenen voor je job, jezelf en de mensen voor wie je zorgt. Net daarom is een teambuilding met paarden uitermate geschikt voor mensen die dag in dag uit zorg dragen. Want dankzij het paard komen jullie samen tot essentiële inzichten en worden eventuele belemmeringen op een veilige manier opgelost.

Teambuilding met paarden voor meer empathie

Zonder al te veel woorden voelt het paard spanningen. Het reageert met een andere houding en ander gedrag. Als paardencoach kan ik die houding vertalen naar het team. De inzichten die ik hiermee binnen teams al verkregen heb, zijn wonderbaarlijk. Het resultaat is een meer open communicatie, aandacht voor de emotionele intelligentie van de teamleden en meer empathie.

Is er iemand in het team die angst heeft voor paarden? Dan vormt dat geen enkel probleem. Paardencoaching als teambuilding is heel laagdrempelig en wordt zelfs ingezet voor de behandeling van angst voor paarden.

De teambuildings met paarden worden georganiseerd op verschillende locaties: Bree, Neeroeteren en Meeuwen-Gruitrode.

Ben je op zoek naar een teambuilding die effectief het verschil maakt? Dan geef ik je graag meer uitleg over paardencoaching. Neem vrijblijvend contact met me op.