Teambuilding met paarden

Paarden hebben bijzondere eigenschappen. In de natuur zijn ze vluchtdieren die in een kudde leven. Dat maakt hen enerzijds heel alert, anderzijds zijn ze afhankelijk van hun kuddegenoten. Het meest ervaren paard neemt het voortouw en wijst de andere de weg.

deel van de kudde

Het meest bijzondere is dat paarden op dezelfde manier reageren op mensen als op andere dieren. Ze zien jou en mij als een deel van de kudde. Paarden zijn sociaal voelende dieren die zelfs subtiele signalen van onze lichaamstaal waarnemen. Dus ook de spirit van jullie team als geheel en de wisselwerking tussen de mensen onderling. Daardoor kunnen ze jullie veel leren over de teamgeest.

Voordelen van paardencoaching voor de teamspirit

  • een sterkere samenhorigheid en betere sfeer in de groep
  • elkaar en elkaars talenten beter leren kennen
  • spanningen binnen de groep op het spoor komen en ontdekken welke mogelijke oplossingen daarvoor zijn
  • elkaars rol leren waarderen
  • elkaar leren versterken

Teambuilding met paarden: meerwaarde voor jullie job

In een professionele context krijgen jij en je team heel wat te verduren en verwerken. Een optimaal functionerend team kan de druk van je schouders halen en een enorme meerwaarde betekenen voor je job, jezelf en je klanten, cliënten of patiënten. Dankzij het paard komen jullie samen tot essentiële inzichten en worden eventuele belemmeringen op een veilige manier opgelost.

teambuilding met paarden voor meer empathie

Een paard voelt spanningen en reageert met een andere houding en ander gedrag. Als paardencoach kan ik die houding vertalen naar het team. De inzichten die ik daarmee binnen teams al verkregen heb, zijn wonderbaarlijk. Het resultaat is een meer open communicatie, aandacht voor de emotionele intelligentie van de teamleden en meer empathie.

Is er iemand in het team die bang is voor paarden? Dan vormt dat geen enkel probleem. Paardencoaching of equicoaching is heel laagdrempelig en wordt zelfs ingezet voor de behandeling van angst voor paarden.

Een teambuilding met paarden organiseer ik op verschillende locaties: Peer, Bree, Neeroeteren en Meeuwen-Gruitrode.

Teambuilding met paarden Passion & Soul Coaching

Ben je op zoek naar een teambuilding die daadwerkelijk het verschil maakt? Dan geef ik je graag meer uitleg over paardencoaching. Neem vrijblijvend contact met me op.